Liturgie voor allen?

"Liturgie voor allen" probeert priesters en pastores in 't algemeen te helpen op hun zoektocht naar inspiratie voor de zondagse homilie (en in mindere mate ook liturgie). Dit gebeurt via onze website (met uitgebreid archief - www.preken.be ) en via een mailinglist.

Wie op deze mailinglist ingeschreven is, kan participeren aan het groepsgebeuren:

  • Zelfgemaakte teksten inzenden
  • Vragen aan de groep richten (bijvoorbeeld: "volgende maand bestaat onze duivenmelkersgilde 75 jaar en ze vroegen voor een speciale viering. Heeft iemand hier teksten voor?) - waarbij je dan weliswaar enkel het antwoord naar jezelf toegestuurd krijgt (niet alle 800 leden hebben interesse in materiaal voor die specifieke viering)

Het is niet de bedoeling dat iedereen elke week zijn preek instuurt (anders zou je elke week 800 mails krijgen!), maar wél dat je je preek eens inzendt als je het gevoel hebt een sterke tekst te hebben. Je kunt dit (bij voorkeur) doen voor de zondag in kwestie... maar ook door die later in te zenden draag je bij aan de gemeenschap: deze teksten worden dan opgenomen in de archieven (en kunnen over drie jaar inspiratie bieden aan de velen die er dan zullen komen zoeken)

Onze mailinglist bestaat intussen al minstens 10 jaar, en telt grofweg 800 leden - zowel de site als de mailinglist draait volledig op vrijwilligers.
De website telt grofweg 500 leden. Deze groepen overlappen elkaar deels, maar verschillen duidelijk. Heel wat mensen bezoeken de site nooit, maar lezen graag de teksten die ze in hun mailbox krijgen. Omgekeerd is er een grote groep mensen die er niet van houdt elke week al die mails te ontvangen (gemiddeld 50-70 teksten per maand), en ervoor kiezen om alles via de website te bekijken (ook al betekent dit dat ze sommige teksten pas later binnenkrijgen).

Onze website en mailinglist worden professioneel gehost door Tigertech.