Mijn profiel of wachtwoord wijzigen, een foto toevoegen of aanpassen.

Bij inschrijving (of aanmaak van een account), kunnen een aantal gegevens ingevuld worden.
Het geheel van deze instellingen, noemen we je profiel.
Je profiel kan alleen gewijzigd worden als je aangemeld bent (en natuurlijk, je moet een account hebben bij www.preken.be!)

Als je aangemeld bent, vind je in de linkerkolom de tekst "Persoonlijke info".
Door hierop te klikken, krijg je een overzicht van je "publieke profiel".

Stel, je wenst iets in je profiel te veranderen, of bijvoorbeeld je wachtwoord (wat natuurlijk niet publiek is!)... kijk bij je profiel naar de grijze menublokjes. Door met je muisaanwijzer over de knop "wijzig" te bewegen, verschijnt er een submenu. Hierin vind je twee opties:
  • Profiel bijwerken: alle informatie (tekst) aanpassen. Dus je publieke gegevens, maar ook bijvoorbeeld je wachtwoord.
  • Afbeelding bijwerken: Een kleine foto van jezelf online plaatsen, zodat andere leden kunnen weten hoe je eruitziet.
Klik op de knop naar keuze, en je komt op een nieuwe pagina terecht.

Profiel bijwerken

Deze functie zal je naar een pagina brengen, waar je uit twee tabbladen kunt kiezen. Voor ons is het tabblad "Contact info" van belang. Klik hier dus op.

Nu kom je op een pagina terecht waar je je persoonlijke gegevens kunt invullen.
  • Het wachtwoord: dit moet je tweemaal intypen om het te wijzigen. Dit is gewoon om te voorkomen dat je per ongeluk mistypt en dan je eigen wachtwoord niet meer weet.
  • User Editor: Als je teksten toevoegt of wijzigt op de site, bepaalt deze keuze hoe je "tekstverwerker" eruit zal zien. Standaard wordt gekozen voor de "JCE Editor" (da's een bepaald model"). Je hoeft dit niet te veranderen maar je kunt eventueel kiezen voor een ander tekstverwerkertje in Joomla...
  Het vak "Andere informatie" laat je de ruimte om allerlei andere informatie (bijvoorbeeld: de website van je parochie of gemeenschap, je gezinssituatie, de naam van je vrouw en kinderen, enz...) te delen met de andere leden van de site. Je bent vrij deze ruimte wel of niet te gebruiken.Belangrijk! Vergeet niet om de informatie op te slaan, door onderaan op de knop "bijwerken" te klikken!!