Pinkstermaandag C (2013)

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 194 niet laden

Een plaats in ons lichaam waar wij kunnen voelen of ons hart wel  klopt is in onze pols. Als we even voelen, onze wijsvinger en  middelvinger aan de binnenkant op onze pols leggen, een beetje links van  het midden, dan voelen wij iets kloppen. Dat noemen wij onze polsslag.

Wat kunnen wij nog meer voelen? Warmte en koude, of iets licht is of  zwaar, hard of zacht. We kunnen ook blijdschap voelen en dankbaarheid,  trots. We kunnen ook pijn voelen, verdriet, eenzaamheid. Wij kunnen van  alles voelen.

Op de voorkant van ons boekje staat een vraag: Voel je Hem? Wie is  die Hem? Dat is de heilige Geest. Hoe kunnen wij nu iets van Hem voelen?  Nou, God heeft niet alleen de aarde uitgevonden en gemaakt, de zon en  de maan en de sterren en de mensen en de dieren. Hij heeft ons ook goede  gevoelens gegeven: blijdschap, dankbaarheid, een goede manier van trots  zijn, het verlangen om te helpen en te delen en te vergeven, medelijden  met iemand hebben. Als wij nou merken, dat wijzelf of andere mensen  helemaal niet blij zijn of dankbaar, wat zouden we dan moeten doen?  Bidden tot de heilige Geest.

Soms laten wij ons een beetje gaan in verkeerde gevoelens. Wij hebben  in iets geen zin, we worden helemaal chagrijnig. Het zou het beste zijn  om dan bijvoorbeeld even te bidden: Kom, heilige Geest, geef mij de  kracht en de blijdschap om het goede te doen. En als je er echt naar  verlangt, dan voel je het komen. Ik hoop dat we het allemaal willen  proberen. Amen.