Verliefd op Kerstmis tot St Juttemis

Verliefd op Kerstmis tot St Juttemis

Voor de 2012e keer vieren we Kerst, iets dat wetenschappelijk en voor dummy’ dus voor iedereen NIET te begrijpen is. De geboorte van een kind dat ontvangen is van de Heilige Geest en geboren uit een MAAGD de Maagd Maria. Dat is niet mogelijk. En is maar een keer op aarde vertoond?

Bij verliefde mensen heeft men een verhoging van het gelukshormoon Oxytocin gemeten. Jozef en Maria moeten wel stapel gek op elkaar zijn geweest. Wetenschap kan sommige vragen beantwoorden maar niet die vragen die gaan over de “zin” van het leven of over de liefde. Liefde is niet te bewijzen.

Het Subjectieve gevoel van verliefdheid heeft geen relatie met fysieke verschijnselen in het lichaam.

Die co relatie doet geen afbreuk aan die subjectieve staat. Beide dimensies bestaan op zich zelf. Dat heeft gevolgen !! in de dagelijkse praktijk.

Toen Opa nog een arme student was en door een toeval in het bezit van een voor hem veel te dure brandstofslurpende sportauto – die combinatie is ook niet logisch- en opa ook nog eens verliefd werd op een meisje zag hij haar op een dag weer! Misschien was het weer een toeval? of omdat God dat juist wilde. Juist dat meisje!. DE liefde van zijn leven stond langs de snelweg te liften. Terwijl hij toen hij nog een jong kind van God was langs fietste. Hij bedacht zich geen moment, demarreerde en haalde zijn sportauto een groenmetallic stalen ros waar ook zijn docenten jaloers op waren van stal en bood het meisje een lift aan. Vol humor vertellen opa en oma nu aan hun kleinkinderen de gevolgen van die daad. Overgoot kleinkinderen zullen/kunnen dit waargebeurde verhaal nooit geloven.

Zo heeft God bij opa en oma in gegrepen, bij Jozef en Maria, ja bij iedereen die vrijwillig voor God getrouwd is en beloofd heeft net als God altijd trouw aan elkaar te blijven. Beloofd is beloofd. God grijpt bij de maagdelijke geboorte in net zoals bij de verrijzenis van Jezus uit zijn graf direct in op de materiële wereld. Geboren zijn uit een Maagd en verrezen uit een graf zijn schrijft Paus Benedictus XVI in zijn 3e boek over Jezus is een schandaal voor de moderne geest maar een fundamenteel element van ons geloof en een lichtend teken van Hoop. Hoop wat is dat?

Hoop brengt en schenkt mensen geloof. Elke Mens verlangt dat God zijn Rijk komt zoals wij bidden in het onze Vader Uw Rijk kome. Een leven in overvloed – juist omdat het NIET gaat om privé “geluk” om de vreugde voor het individu maar om een wereld in de juiste verhoudingen, om een samen houden van God en de Wereld. (Pag 321 Jezus deel1 Paus Benedictus XVI)

Agnosten zijn meer gericht op individueel geluk. Zij wachten meer dan 2012 jaar op een wetenschappelijk bewijs dat God bestaat. Christen wachten daar niet op. Zij geloven niet in God omdat dat iemand dat (toevallig) aan hun eerst moet bewijzen. Wetenschap en religie sluiten elkaar niet uit. Religie is geen -op grond van wetenschappelijke feiten- intellectueel failliet.

Niels Bohr atheist! (die religieus denken schadelijk en misleidend vond) ontdekte de samenhang zeg maar de drie eenheid van protonen, elektronen en neutronen Hij bedacht die samenhang en voorstelling van het Atoommodel. Energie die je toevoegt aan een atoom komt terug als licht volgens Niels. Volgens dit model is alles daaruit geschapen. Niels Bohr heeft gespiekt en slim een brug gebouwd. In de geloofsbelijdenis van Nicea in het jaar 325 staat al

God uit God, licht uit licht, ware God uit de ware God. Geboren, niet geschapen, één in wezen met de Vader, en door wie alles geschapen is.

Tegen een veelbelovende student zei (Niels Bohr) tijdens een practicumles; Denk niet na. Doe gewoon de logische dingen, gebruik je gevoel en je menselijke gereedschap dat je hebt. Je gezonde verstand. en vooral jou liefde Om “mijn” -wetenschappelijke- model te vervolmaken. Die vrijheid heb je. Gebruik niet de al bestaande logica van DAT gevoel zoals vastgelegd in bestaande formules. Je kunt niet slimmer zijn als het model waarin je nog denkt. Juist zo denkt God ook. Steek zelf eens je handen uit de mouwen doe iets! Iets waar u op hoopt. Waar bidt U voor? Een Zalig Kerstfeest en Zalig 2013 en vele Zalige jaren daarna U bent uitgenodigd! om daarvoor samen te bidden Onze Vader …   Treutel