Drievuldigheidszondag (2007)

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 194 niet laden

OPENINGSWOORD

Broeders en zusters, wij vieren het feest van de heilige Drie-eenheid. Ook wij, mensen, hebben diepere, onvermoede mogelijkheden in ons. Wij zeggen weleens: Dat had ik nu nooit van hem gedacht. Dat kan iets positiefs zijn: Ik wist niet dat zo mooi piano kan spelen. Het kan negatiefs zijn: Ik had niet gedacht dat hij zo kinderachtig kan doen.

God heeft diepten, zo diep, dat wij de bodem niet kunnen zien. Wij laten een steen in een put vallen, maar die is zo diep. dat wij de steen niet horen vallen. God is onbegrijpelijk groot voor ons. Maar wat het belangrijkste is en wat wij ook wel een beetje kunnen begrijpen, is dat God onnoemelijk veel van ons moet houden; dat Hij ons zo graag bij zich wil hebben, dat Hij zijn Zoon liet lijden om ons vrij te kopen uit de macht van de dood.

Laten wij in de loop van deze viering allemaal voor onszelf iets zeggen tegen God: Ik begrijp dit niet goed of dat niet. Laat alstublieft het licht van uw waarheid over mij schijnen. Als wij die vraag blijven stellen - volhouden, dat is een sleutelwoord - dat zal God ons ooit meer inzicht geven.

PREEK

Je ziet weleens van die grote reclameteksten: Kom binnen in de wondere wereld van Walt Disney, kom binnen in de wereld van Ikea, kom binnen in het walhalla van de keukens, kom binnen in Center Parcs, vergeet je zorgen en je werk, vergeet even alles, kom binnen in de wondere wereld van Harry Potter.

Om in dat soort werelden binnen te komen moet je natuurlijk betalen, want het zijn mensenwerelden. Je betaalt toegang, of je betaalt voor die keuken of dat droombed, voor de drankjes of de pillen, voor de boeken en de dvd's.

Vandaag zou je aan deze viering de slogan mee kunnen geven: