Zwanger van de H. Geest

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 233 niet laden

Een heel mooie afbeelding van Maria is die van een zwangere vrouw, die met een eindeloos lief gebaar haar hand houdt op de plaats waar haar ongeboren kind leeft. Zij draagt geen ceintuur. Haar kleed is ruim. Zij is in haar negende maand. Het kan niet lang meer duren. Haar lichaam heeft alle ruimte gemaakt voor haar kind, dat steeds groter wordt. Meer is niet mogelijk. Zij is zwanger van de heilige Geest. Nog is die vrucht van de Geest in haar. En met dat lieve gebaar zegt zij: 'Kind, ik heb je lief. Als je nog groter wordt pas je niet meer in mijn schoot. Dan kan ik je niet meer voor mijzelf houden. Dan moet ik je weggeven.'

Nu wordt er gezegd dat Maria het beeld van de kerk is. Zwanger van de heilige Geest. Vol van de heilige Geest. Maar hierover denkend, worden we wat verdrietig. Want het heeft er alle schijn van dat de kerk niet vol is van de heilige Geest. Dat de kerk zich een dikke buik maakt om alles en nog wat, maar niet van de heilige Geest.

Doch het kan en moet anders. Daar moeten we voor bidden, daar moeten we aan werken. Want een stukje kerk hebben wij in handen. Een stukje kerk zijn wij zelf. En dat stukje kerk kan zwanger zijn van de heilige Geest. En de vruchten van de Geest zijn: vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid en ingetogenheid. Daarvan kunnen wij toch zwanger zijn. Beeld van Maria. Vol van de heilige Geest. Met dat eindeloos lief gebaar: je past niet meer in mijn schoot. Ik kan je niet meer houden. Ik moet jou weggeven. Ga dan maar. Vrucht van de Geest. Iedereen mag van jou genieten.

Dit Mariabeeld niet hebben, maar zijn.