Opleggen van de vormselkruisjes

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 362 niet laden
In jouw hart, zoals in het hart van elke mens is er een geheim kamertje. Dat is het plekje waar je God kunt ontvangen.

Dat kan uw uitverkoren plekje zijn waar je heel persoonlijk en innig met God omgaat. Het kan een plekje zijn waar je voortdurend met God in discussie gaat, de kleine arena waar je met God in gevecht gaat. Zoals Anton Van Duinkerken eens zei: "Onze armen zijn te kort om te boksen met God.". Het kan een plekje zijn waar je God ontkent, de deur dicht doet en zegt: "God, gij bestaat niet of, Jij mag niet bestaan."

Alle mensen, ten allen tijde hebben zich in dat kamertje teruggetrokken. Abraham heeft daar met God gesproken, kwam zelfs tot het inzicht dat hij God een plezier zou doen door zijn zoon Isaak te slachtofferen, een gebruik dat toen in vele culturen nog gangbaar was. Maar toen heeft God duidelijk te kennen gegeven: "Raak die jongen met geen vinger aan."

Wat die drie vrienden van Jezus op de Thabor berg hebben meegemaakt, is een mooi voorbeeld, een beschrijving van wat mensen kunnen meemaken in dat geheime kamertje van hun hart.

Zij kwamen plots tot de vaststelling dat God zich laat kennen in de mens Jezus, met wie ze dagelijks omgingen. En dat gaf hen zo'n kick. Zij waren buiten zichzelf. Ze waren er zo gelukkig om dat ze dat moment wilden vasthouden en laten voortduren, zoals mensen die zich zalig voelen.

Elke zondag worden wij ook uitgenodigd om dat geheim kamertje in ons hart binnen te gaan, om de Thabor te beklimmen zoals die drie vrienden van Jezus en God te ontmoeten.

God laat zich kennen en dat geeft een kick.

Zich tegenover God voelen is niet niks en ook niet zonder risico. Want wie weet wat God dan wel van ons vraagt. Misschien vraagt Hij wel om de gewone dingen op een buitengewone manier te doen: met heel veel warme liefde voor Hem en voor de medemens.

Vandaag krijgen jullie een kruisje opgelegd. Dat kruisje is gelijk de sleutel van dat geheim kamertje in uw hart. Met dat kruisje even vast te nemen kan het gesprek met God beginnen.

Laat God binnen. Je hebt hem vast en zeker heel veel te vertellen.