Het sacrament van de Tattoo. enz ….

Tattoo kruis en hart
Het sacrament van de Tattoo. enz ….

Die zag je in de vorige eeuw overwegend bij zeelui en mensen die in de gevangenis hebben gezeten. Als u ze vraagt waarom ze die Tattoo hebben gezet hoort u het hele vaak zeer indrukwekkende levensverhaal daarachter. U leert die persoon beter kennen. Ja! u gaat die M/V zelfs nog aardig vinden ook!.Wanneer je vervolgens weer zo'n type in het donker steegje tegenkomt, merkt u bij uzelf dat u -een beetje- minder angst hebt.

Bij de verdeling van de erfenis komt het ook wel eens voor dat er vaak een decennialang of leven lang of zelfs generatie conflict ontstaat over een lullig (sorry) gebruiksvoorwerp van opa of oma. Iets wat in financiële zin geen enkele waarde heeft, maar een emotionele atoombom is.

Welk voorwerp neemt u mee uit je huis als u nog maar enkele seconden de tijd heeft omdat het huis in brand staat?. Later vraagt iemand nu over dat voorwerpje, en hoort hij de 4 W De Wie,Wat, Waar, Waarom antwoorden

De drie bovenstaande voorbeelden geven goed aan wat een sacrament is Feitelijk of oppervlakkig gezien stelt zelfs het NIETS voor en is het ook een bron van walging en ruzies als…. je de waarde en zijn uitwerking die iemand er zelf aanhecht of ontdekt heeft nog niet deelt. Je staat op zijn tenen suffie of snapt zijn verhaal nog steeds niet dombo! Vechten is hechten.

Van die truc maakt de kerk ook vandaag Sacraments zondag weer handig gebruik. Ons hele leven is doorweekt van sacramenten.

In het boek de Katechismus van de katholieke kerk leest u op pagina 275 t/m 370 over de maar 7 zeven sacramenten van onze Kerk Terwijl juist zij drommels goed weten dat God zijn hele schepping doorweekt heeft van ZIJN sacramenten. Op een rommelmarkt koop je het boek voor minder dan 7 euro. Wie een beetje zoekt krijgt het zelfs gratis. Vaak van mensen of hun kinderen die nooit die pagina's gelezen hebben.

Om u in te leiden in de geheimen en vooral de kracht van de sacramenten vestig ik u aandacht op deze enge filmtrailer (pag 309 Katechismus) over de DRINGENDE uitnodiging van de Heer om hem in het sacrament van de Eucharistie te ontvangen

Voor waar voor waar ik zeg u als gij het vlees van de mensen zoon niet eet en zijn bloed niet drinkt, hebt gij het leven niet in u (Joh6,35)
Dat is heftig! Van Zeelui is het publiek bekend dat zij in elke haven hun “liefje” hebben. Die Haven is de kerk in die stad waar God u op dat moment u veilig binnen heeft  geloost en daar verlangend op u wacht, om in dat gebouw het liefst dagelijks! gemeenschap met u! te hebben. Niet zo gek bedacht als je net zo als God tot over je oren verliefd BLIJFT op de mens wil je je met elkaar verenigen. en op eten. Zo nu weet u ook de betekenis en de bedoeling van de uitdrukking “Lekker ding!”