Eerste communie (2011)

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 194 niet laden

PREEK
Wie van jullie heeft er weleens een zandkasteel gemaakt aan het strand?
Wat gebeurt er als er teveel water in het zand komt?
Jezus vertelt over een man die zijn huis bouwde op het zand
wat gebeurde er met dat huis?
Jezus vertelt ook over een man die zijn huis bouwde op een rots
wat gebeurde er met dat huis toen het heel hard ging waaien en regenen?
Vertelt Jezus over zomaar een rots? Heeft die rots een bijzondere betekenis?
Als je met papa en mama ergens naar toe gaat en het wordt héél erg druk, honderden mensen, allemaal dicht tegen elkaar, wat kun je dan maar het beste doen? (je goed aan papa en mama vasthouden), dan raak je niet verdwaald, dan ben je veilig

Als Jezus zegt dat Hij de rots is, dan wil Hij zeggen dat wij ons goed aan Hem moeten vasthouden,
Zoals wij ons goed moeten vasthouden aan papa of mama, opa of oma, de meester of juf op school, zo moeten wij ons ook goed vasthouden aan Jezus

Hoe kun je je nu vasthouden aan Jezus?
Door de dingen te doen, die Jezus heeft gedaan
door naar God te luisteren
door te gehoorzamen
door geen ruzie te maken
door te delen met anderen
door niemand te pesten

Lieve ouders, ik ben heel blij dat jullie je kinderen vandaag hun Eerste Heilige Communie laten doen. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om vandaag. Het heet niet voor niets Eerste Heilige Communie. De bedoeling is, dat wij nog vele keren komen. Je gaat ook niet één keer naar een voetbaltraining, maar vele keren. Wij hebben laatst op de ouderavond in een videofilm gezien hoe bijzonder de Heilige Communie is: het is echt Jezus, die wij ontmoeten. Wie de Communie eet, wordt één met Jezus. Die kan zich aan Jezus vasthouden.

Omwille van jullie kinderen: Kom vaak naar de kerk om naar Jezus’ woorden te luisteren, om Hem te ontmoeten in de Heilige Communie. Dat geeft jullie en jullie kinderen houvast in het leven. Dan is jullie leven gebouwd op een rots. Dan hoef je niet bang te zijn, wat er ook gebeurt.

Laten wij nu samen zeggen dat wij in God en Jezus en in zijn Kerk geloven; dat wij willen proberen te leven zoals God dat vraagt: luisterend naar Hem en dat wij altijd zullen openstaan voor onze medemensen.