×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Preken Online - het archief van de katholieke homilieHier bewaren we Nederlandstalige katholieke preken, en in mindere mate ook vieringen en bezinningen. Deze worden verzameld via verschillende kanalen: In onze prekenlijst "Liturgie voor allen" wisselen zo'n 750 leden regelmatig teksten met elkaar uit. Daarnaast zul je hier teksten vinden van andere auteurs, die vaak (al is het soms maar tijdelijk) terug te vinden zijn op hun eigen websites, verspreid over het hele web... Deze en nog heel wat andere sites, vind je ook terug in onze preeklinks-pagina.

Ben je actief in pastoraal of verkondiging, voel je dan vrij om rond te snuffelen op deze site, en je mening door te geven (bijvoorbeeld via het contactformulier ).

Door jezelf aan te melden, krijg je ook de gelegenheid lid te worden van de mailinglist . Op deze manier kun je ook zelf bijdragen aan de inspiratie die velen hier zoeken, kun je aan collega's of confraters raad of suggesties vragen voor de komende liturgie.

Momenteel archiveren we behalve de mails van onze prekenlijst, ook preken die aangeboden worden via verschillende websites. Intussen vind je hier al ruim 12.000 preken terug, en elke week komen er nieuwe bij. Daarnaast herbergen we een paar honderd vieringen en evenveel losse bezinnende teksten. Aangezien dit archiveren een monnikenwerk is, streven we er momenteel vooral naar om enkele weken voor te blijven op de actuele liturgische kalender. Voor de andere liturgische tijden is het mogelijk dat er slechts een heel beperkt aanbod is.